DATACENTERS

Datacentra ’s zijn knooppunten in datacommunicatie waarin de data samenkomt en wordt opgeslagen en daarmee de levensaders vormen van bedrijven, organisaties en instellingen.  Aan de inrichting, beveiliging en het onderhoud hiervan worden dan ook bijzonder hoge eisen gesteld.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen een Indoor- en Outdoor Datacenter.

OUTDOOR DATACENTER

Onze ervaring leert dat er vanuit de markt steeds meer vraag komt naar een prefab Datacenters buiten op eigen terrein van bedrijven of instanties die op dit moment inpandig gesitueerd zijn. De oorsprong hiervan ligt in het feit dat er in eerste instantie bij de opkomst van Datacenters gebruik is gemaakt van eigen ruimtes binnen het kantoor met extra koeling (airco) die op den duur te klein is behuisd. Daarnaast worden er door verzekeringsmaatschappijen steeds meer geëist t.a.v. brandveiligheid en databeheer om deze ruimtes uitpandig te verplaatsen. Uitpandige Datacenter kunnen een uitkomst bieden buiten het outsourcen van datagegevens. Outsourcen van datagegevens geeft verder geen waterdichte garantie dat uw Datagegevens veilig zijn opgeslagen.

Fuchs

Infra4Profit biedt een alternatief voor een serverruimte binnen uw bedrijfsgebouwen of een dure ruimte in één of ander datacenter (cloudoplossing). Een prefab betonnen Datacenter biedt meerwaarde van een serverruimte op uw eigen terrein, bereikbaar op elk moment met de zekerheid dat uw gegevens veilig zijn opgeslagen.

Infra4Profit is de specialist die de gehele ombouw kan verzorgen en leveren deze op “Turn-Key” basis op. Verder is het mogelijk om het volledige beheer van uw datacentra door Infra4Profit te laten verzorgen. Daarbij staat de continuïteit van uw organisatie steeds centraal. Wij plaatsen de ruimte (in- of outdoor) en verzorgen de gehele binnen- installatie waaronder complete corridors, diverse koelsystemen, brandblussystemen tot en met de Energievoorziening en de Back-up systemen (UPS) toe.

Afwerking
Het gevelontwerp kan egaal of in baksteenmotief in verschillende kleuren (rood, grijs of geel) worden uitgevoerd. Specials kunnen in overleg worden ontwikkeld en geproduceerd. De oppervlakken kunnen worden gestraald, gevoegd en hydrofoob worden uitgevoerd.

Onze outdoor Datacenter kunnen uitgevoerd worden met:

 • Diverse soorten koelingen (Vrije-koeling, actieve koeling en een combinatie hiervan)
 • Verwarming elementen
 • Standaard en elektronische sloten
 • Diverse Datakasten 19” en ETSI 21”(NT- EQF/ODF en las kast)
 • Glasvezel Prefab
 • Monitoring (toegangscontrole, camera toezicht, alarmering vocht/brand/inbraak etc.)
 • Verdeelinrichting t.b.v. elektriciteitsvoorziening met geïntegreerde kabelgoten
 • Noodvoeding (Uninerruptical Power Supply: UPS)

Onze outdoor Datacenters kunnen op klantwens gebouwd worden.

Datacenter
 1. Dakplaat
 2. Wanden
 3. Kelder
 4. Deuren
 5. Luchtrooster
 6. Luchttoevoer
 7. Vloer
 8. Computervloer
 9. Dak
  NF: Normdak
  DF: dak met druiprand
Datacenter 1

INDOOR DATACENTER

Voor indoor toepassingen voor een kleinschalige en relatief eenvoudig datacenter voor uw eigen onderneming kan gebruik worden gemaakt van een energiezuinige oplossing voor de koeling van datakasten. Deze datakasten zijn speciaal ontwikkeld voor datacenters met een laag energieverbruik en hoge warmtebelasting.

Het concept "Green Data Center" heeft gezegevierd in alle bedrijven waar de toenemende energiebehoefte economische efficiëntie steeds meer noodzakelijk maakt. De airconditioning van datacenters vereist een hoeveelheid elektrische energie die gemakkelijk meer dan 30% van het totale energieverbruik van een bedrijf kan bedragen. Er wordt daarom gekozen voor oplossingen voor zowel de keuze van apparatuur als de inrichting van het datacenter.

Leveren, plaatsen en aansluiten

Wij kunnen het transport en de gehele plaatsing voor u verzorgen inclusief funderingsadvies, funderingswerkzaamheden en afwerking (straatwerk). Voor het elektrotechnisch deel kunnen wij voor u de aansluiting verzorgen inclusief het benodigde aardingssysteem en bliksembeveiliging. Ook is het mogelijk dat wij voor u de benodigde glasvezelverbindingen verzorgen en opleveren.

transport pop-station
transport

VERDEELSYSTEMEN EN VOEDINGSFACILITEITEN

Afhankelijk van de opgestelde apparatuur die benodigd is, worden de verdeelkasten en spanningssloffen (Power Distribution Units: PDU’s) hierop aangepast. Hierbij wordt ook bekeken welke systemen achter een UPS geplaatst moeten worden om de bedrijfszekerheid te waarborgen. Mocht blijken dat het energienetwerk te maken heeft met een langdurige storing, dan is het mogelijk om de technische ruimte te voeden met een aggregaat waarbij de aansluitvoorzieningen aanwezig zijn.

Verdeelkast

DATAKASTEN

Infra4Profit heeft een range aan Datakasten 19” en ETSI (NT- EQF/ODF en las kast) die ingezet kunnen worden voor de passieve- en actieve systemen. Voor leveringen van kwalitatieve hoogwaardige datakasten en prefab glasvezel hebben wij een nauwe samenwerking met gerenommeerde leveranciers. 

Datakasten actief en passief

Met de Shelter-lijn biedt Infra4Profit een perfecte oplossing voor de airconditioning van alle datacenteroplossingen die koude of warme lucht vasthouden via gesloten structuren en stroomdistributiesystemen met omgevingsbesturing van het datacenter. Voor leveringen van kwalitatieve hoogwaardige DataShelter en prefab glasvezel hebben wij een nauwe samenwerking met gerenommeerde leveranciers.

Datakasten

KOELINGEN

Zowel voor de meervoudige als voor de enkelvoudige datakasten zijn inrow-coolers ontwikkeld die geheel voldoen aan de behoefte om de servers optimaal te koelen.

inrow-cooling

Afbeeldingen van enkelvoudige datakasten en inrow coolers

datakast met inrow-cooler

Afbeeldingen van enkelvoudige datakasten en inrow coolers

Inrow-coolers

Zowel voor de meervoudige als voor de enkelvoudige datakasten zijn inrow-coolers ontwikkeld die geheel voldoen aan de behoefte om de servers optimaal te koelen.

UPS SYSTEMEN

Binnen de Telecomsector gaat het om databeheer en datacommunicatie en is het essentieel dat de gebruikte systemen continu blijven functioneren bij storingen in het energienetwerk. Hiervoor gebruiken wij UPS-systemen die zijn afgestemd op de apparatuur die in de technische ruimte worden ingezet en hiermee de bedrijfszekerheid continuïteit kan waarborgen. Dit kunnen UPS-systemen zijn op -48 VDC of 230 VAC afhankelijk van de installaties die in de technische ruimte worden gebruikt. Hiervoor heeft Infra4Profit oplossingen op maat. Voor levering van kwalitatieve hoogwaardige UPS-systemen hebben wij een nauwe samenwerking met gerenommeerde leveranciers.

WETAC 1
WETAC 2

MONITORING

Zaken als temperatuur, luchtvochtigheid, water, brand, energiebeheer en andere parameters in een technische ruimte kunnen continu in de gaten gehouden worden voor een goede bedrijfsvoering. Dat vraagt om betrouwbare en accurate oplossingen. Het op afstand kunnen beheren van systemen en processen is een onmisbaar onderdeel voor steeds meer bedrijven.

Voor het monitoren gebruiken wij een beheerssystemen die zich al jaren hebben bewezen.  Hiermee monitoren wij op afstand onze koelsystemen, UPS-systemen en tal van sensoren (vocht, brand en aansluiting) op afstand die zorgen voor zekerheid (toegangscontrole) en veiligheid (vandalisme). Natuurlijk is het mogelijk om klanteigen systemen in te zetten waarbij bekeken kan worden hoe de connectie met de verschillende installaties geïntegreerd kunnen worden. Voor levering van kwalitatieve hoogwaardige beheerssysteem heeft Infra4Profit een nauwe samenwerking met gerenommeerde leveranciers.

Apollo 1

Monitoring, netwerkbeheersoftware voor statusbewaking van datacenters.

Met onze gecentraliseerde Monitoring-beheerconsole kunnen afbeeldingen en rapporten worden gemaakt die een snel globaal beeld geven van de systeemstatus van het datacenter. Met een geïntegreerd besturingssysteem en een tool voor infrastructuurbeheer, maakt Monitoring het mogelijk om datacenteralarmen in realtime te genereren.

In geval van storing, storing of wijziging van parameters, produceert het systeem een reeks rapporten en verstuurt het een e-mail of sms. Het gebruik van mobiele apparaten, smartphones of tablets maakt het mogelijk om direct een overzicht te hebben van de volledige infrastructuurcontext.

BRANDBLUSSYSTEMEN

Om uw serverracks en patchkasten tegen brand te beschermen is het belangrijk dat de brand vroegtijdig wordt gedetecteerd en in het beginstadium wordt geblust om een grote schade te voorkomen. Afhankelijk van de situatie heeft Infra4Profit de juiste oplossing.

brandblussysteem

GLASVEZELNETWERKEN

Infra4Profit werkt nauw samen met partners in het opleveren van Turn-Key glasvezelinfrastructuren, zowel onder- en bovengronds als in-house. Hiermee heeft Infra4Profit de ervaring en expertise in huis die inzetbaar is in elke fase van uw glasvezeltraject, van engineering tot installatie of kwaliteitscontrole. Hiermee streven wij ernaar om een betrouwbare partij te zijn als totaaloplosser.

Onze partners beschikken over gediplomeerde werknemers, uitgerust met hoogwaardig gereedschap en apparatuur waarmee wij in staat zijn om  alle typen glasvezelverbindingen te installeren volgens de geldende normeringen en kwaliteitseisen.

glasvezelnetwerken
Frank Krol

Frank Croll

Operationeel manager

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie.
Neem dan contact met mij op, ik help u graag verder.


Direct contact
+31 (0)6 17 74 02 15

Scroll to Top