POP-STATIONS

POP staat voor “Point of Presence (punt van aanwezigheid)” en werkt als een verdeelstation die het hart vormt van de telecomnetwerken.

Ten behoeve van de glasvezelnetwerken "Fiber to the Home: FTTH" en "Fiber tot he Business: FTTB" worden door Infra4Profit op “Turn-key” basis POP-stations ontwikkeld, in eigen beheer gebouwd, geassembleerd, geplaatst en aangesloten.

Ten behoeve van deze glasvezelnetwerken heeft Infra4Profit een geheel gamma aan prefab POP-stations ontwikkeld en op de markt gebracht om zodoende een optimale configuratie te ontwikkelen voor het uitrollen van glasvezelnetwerken.

ASSEMBLAGE EN TURN-KEY LEVERING

Alle techniek en hardware worden vooraf geïnstalleerd waardoor wij een compleet, kwalitatief hoogwaardig POP-station kunnen leveren voor een goede prijs/kwaliteit verhouding. Alle benodigde componenten (zowel de hardware als de techniek) worden vooraf in onze fabriek geïnstalleerd waardoor deze POP-stations direct na installatie gereed zijn voor gebruik.

Onze POP-stations kunnen uitgevoerd worden met:

 • Diverse soorten koelingen (Vrije-koeling, actieve koeling en een combinatie hiervan)
 • Verwarming elementen
 • Standaard en elektronische sloten
 • Diverse Datakasten 19” en ETSI 21”(NT- EQF/ODF en las kast)
 • Glasvezel Prefab
 • Monitoring (toegangscontrole, camera toezicht, alarmering vocht/brand/inbraak etc.)
 • Verdeelinrichting t.b.v. elektriciteitsvoorziening met geïntegreerde kabelgoten
 • Noodvoeding (Uninerruptical Power Supply: UPS)

 

Plaatsen 1

Betreedbare- en niet betreedbare POP-stations

U kunt bij ons terecht voor compleet geassembleerde glasvezelstations. De grootte is gerelateerd aan het aantal aansluitingen dat u nodig heeft. Hierbij maken wij onderscheid tussen betreedbare- en niet betreedbare POP-stations.

Betreedbare stations

Betreedbare Prefab POP-stations kunnen ongeveer 1600 tot 3200 aansluitingen bevatten.

Het gevelontwerp kan egaal of in baksteenmotie (kleur naar keuze) worden uitgevoerd. Specials kunnen in overleg worden gemaakt. De oppervlakken kunnen worden gestraald, gevoegd en hydrofoob worden uitgevoerd zoals deze wordt gewenst.

POP ruimtes 2
Datacenter

Samenstelling betreedbare stations

 1. Dakplaat
 2. Wanden
 3. Kelder
 4. Deuren
 5. Luchtrooster
 6. Luchttoevoer
 7. Vloer
 8. Computervloer
 9. Dak
  NF: Normdak
  DF: dak met druiprand

Niet betreedbare stations

Niet betreedbare POP-station (Straatkast: vanaf: LxBxH: 1x1,5x1,5 m.) kunnen 450 tot 1500 aansluitingen bevatten

Hierbij heeft u de keuze tussen straatkasten uit prefab-betonnen of een aluminium behuizing met ieder haar eigen koelsystemen en toepassingen.

Straatkast Low 1
Fuchs 2

VERDEELSYSTEMEN EN VOEDINGSFACILITEITEN

Afhankelijk van de opgestelde apparatuur die benodigd is, worden de verdeelkasten en spanningssloffen (Power Distribution Units: PDU’s) hierop aangepast. Hierbij wordt ook bekeken welke systemen achter een UPS geplaatst moeten worden om de bedrijfszekerheid te waarborgen. Mocht blijken dat het energienetwerk te maken heeft met een langdurige storing, dan is het mogelijk om de technische ruimte te voeden met een aggregaat waarbij de aansluitvoorzieningen aanwezig zijn.

Verdeelkast

KOELINGEN

De koelsystemen kunnen bestaan uit alleen vrije-koeling, of een actieve koeling (airco). Uit energetisch oogpunt is er een ook een combinatie van deze koelingen mogelijk afhankelijk van de toepassingen. Dankzij het gebruik van vrije lucht koeling is het niet nodig om de warme lucht af te koelen. Dat scheelt veel energie en geld! En dankzij een lager energieverbruik is vrije lucht koeling de groenste, meest eco-vriendelijke keuze voor uw apparatuur ruimten.


Ongeacht de vereiste voor binnentemperatuur is het, het grootste deel van het jaar koud genoeg om vrije luchtkoeling de juiste optie te laten zijn voor de meeste apparatuur ruimtes. Wanneer de buitenlucht onder de vereiste temperatuur is, wordt een klein deel van de warme lucht gerecirculeerd om de luchttemperaturen te regelen.

Vrije-koeling

Recirculatieprincipe

In Nederland is het mogelijk om met vrije luchtkoeling de gewenste temperatuur een heel jaar te handhaven. In dergelijke gevallen wordt vrije luchtkoeling zoveel mogelijk gebruikt. Indien gewenst is het natuurlijk ook mogelijk om (tijdelijke) vrije lucht koeling te gebruikt in combinatie met uw bestaande airconditioning.

In onze koelingen zijn ventilatoren geïnstalleerd met een toerentalregeling of een gestuurde regelklep die zorgt voor de vermenging van warme en koude lucht met ventilatoren met een vast toerental. Toerengeregelde ventilatoren kunnen op een lager toerental draaien als de hoeveelheid te verplaatsen koude lucht minder kan zijn. Dit doet zich voor bij een lagere warmtebelasting in de ruimte of omdat de buitentemperatuur al lager is.

Omdat het energieverbruik van ventilatoren tot de derdemacht afneemt met het toerental, kent het verlagen van het toerental en het luchtdebiet (hoeveelheid lucht per tijdseenheid) een grote energiebesparing en geluidsreductie. Een halvering van het toerental (dus halvering van het warmtetransport) levert 75% besparing op van het energiegebruik van de ventilatoren.

Middels vrije lucht koeling wordt d.m.v. ventilatoren de buitenlucht naar binnen geleid, gefilterd (stofdeeltjes tegengehouden) om vervolgend door een uitgebalanceerde koelstroom (flow) een optimaal binnenklimaat te creëren (koeling van de apparatuur) conform de wensen van de opdrachtgever. De opgewarmde lucht wordt vervolgens naar buiten afgevoerd. Dat scheelt extra energiekosten en is bovendien milieuvriendelijk.

vrije-lucht-actieve-koelingkast

Voordelen

 • Optimale airconditioning zorg ervoor dat het systeem een stille werking heeft.
 • Enorme energiebesparing met Directe Vrije Koeling
 • Compressormodus zorgt voor een constante airconditioning op warme dagen
 • Systeemapparatuur kan onder alle bedrijfsomstandigheden op 100% capaciteit draaien (geen fluctuaties in de prestaties van IT-componenten)
 • Optimale bedrijfsomstandigheden zorgen voor een lange levensduur van uw systeemapparatuur
 • Buitentemperatuurbereik van -20 tot +60 °C
 • Automatische herstart na stroomuitval
 • Hermetisch afgesloten koudemiddelcircuit
 • Voeding 230 V en -48 V DC backup koeling
 • Verbinding met gangbare GBS systemen via Modbus RTU-interface
 • Geïntegreerde storingsmeldingscontacten voor alarmsignalen
 • Service concept:
  -  Eenvoudige installatie en verwijdering
  -  Snelle en gemakkelijke vervanging van units terwijl de installatiekast operationeel blijft.
  -  Units kunnen worden onderhouden en vervangen door het eigen personeel van de operator (geen koeltechnici nodig)

Voor levering van kwalitatieve hoogwaardige Koelsystemen hebben wij een nauwe samenwerking gerenommeerde leveranciers binnen deze markt.

DATAKASTEN

Infra4Profit heeft een range aan Datakasten 19” en ETSI (NT- EQF/ODF en las kast) die ingezet kunnen worden voor de passieve- en actieve systemen. Voor leveringen van kwalitatieve hoogwaardige datakasten en prefab glasvezel hebben wij een nauwe samenwerking met gerenommeerde leveranciers van datakasten en prefab glasvezelsystemen.

Datakasten

UPS SYSTEMEN

Binnen de Telecomsector gaat het om databeheer en datacommunicatie en is het essentieel dat de gebruikte systemen continu blijven functioneren bij storingen in het energienetwerk. Hiervoor gebruiken wij UPS-systemen die zijn afgestemd op de apparatuur die in de technische ruimte worden ingezet en hiermee de bedrijfszekerheid continuïteit kan waarborgen. Dit kunnen UPS-systemen zijn op -48 VDC of 230 VAC afhankelijk van de installaties die in de technische ruimte worden gebruikt. Hiervoor heeft Infra4Profit oplossingen op maat. Voor levering van kwalitatieve hoogwaardige UPS-systemen hebben wij een nauwe samenwerking met gerenommeerde leveranciers.

WETAC 1
WETAC 2

MONITORING

Zaken als temperatuur, luchtvochtigheid, water, brand, energiebeheer en andere parameters in een technische ruimte kunnen continu in de gaten gehouden worden voor een goede bedrijfsvoering. Dat vraagt om betrouwbare en accurate oplossingen. Het op afstand kunnen beheren van systemen en processen is een onmisbaar onderdeel voor steeds meer bedrijven.

Voor het monitoren gebruiken wij een beheerssystemen die zich al jaren hebben bewezen.  Hiermee monitoren wij op afstand onze koelsystemen, UPS-systemen en tal van sensoren (vocht, brand en aansluiting) op afstand die zorgen voor zekerheid (toegangscontrole) en veiligheid (vandalisme). Natuurlijk is het mogelijk om klanteigen systemen in te zetten waarbij bekeken kan worden hoe de connectie met de verschillende installaties geïntegreerd kunnen worden. Voor levering van kwalitatieve hoogwaardige beheerssysteem heeft Infra4Profit een nauwe samenwerking met gerenommeerde leveranciers.

Apollo 1

GLASVEZELNETWERKEN

Infra4Profit werkt nauw samen met partners in het opleveren van Turn-Key glasvezelinfrastructuren, zowel onder- en bovengronds als in-house. Hiermee heeft Infra4Profit de ervaring en expertise in huis die inzetbaar is in elke fase van uw glasvezeltraject, van engineering tot installatie of kwaliteitscontrole. Hiermee streven wij ernaar om een betrouwbare partij te zijn als totaaloplosser.

Onze partners beschikken over gediplomeerde werknemers, uitgerust met hoogwaardig gereedschap en apparatuur waarmee wij in staat zijn om  alle typen glasvezelverbindingen te installeren volgens de geldende normeringen en kwaliteitseisen.

glasvezelnetwerken
Frank Krol

Frank Croll

Operationeel manager

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie.
Neem dan contact met mij op, ik help u graag verder.


Direct contact
+31 (0)6 17 74 02 15

Scroll to Top